Mira Tantan

 

Director societatea comercială

SC MYRATIS SRL

Tel mobil: 0727 460 515

 

Meşter renumit în covoare populare

 

            Mira Tantan  a ales din fragedă copilărie ca să devină un meşter de faimă în covoare, îndrăgind ţesutul de covoare, pe care îi ştie secretul de la mama sa.

Încă de pe băncile şcolii ţesea şi înflorea meşteşugit un covoraş mic pe care-l foloseau elevii şi doamna învăţătoare la intrarea în clasă. Executa tot felul de modele populare tradiţionale, covoraşe feţe de masă, ştergare şi batistuţe. Făcea meşteşugite semne de carte.

 

Apoi, a urmat cursurile de artizanat pe care le organiza Cooperativa Arta Casnică Tismana.

A devenit mai întâi lucrătoare în secţia de covoare, apoi a organizat propriul grup de lucru cu vechi şi vestite ţesătoare dar  iscusite şi în alte tipuri de ţesături. Unele executau ştergare, altele brâie, oprege sau marame.

 

După 1989 comenzile venite de la cooperativă au început să fie tot mai puţine dar Mira a hotărât să-şi ia soarta în propriile mâini înfiinţând propria societate comercială specializată în artizanat.

Şi-a onorat la timp toate comenzile indiferent de modelul cerut.

 

La foarte puţin timp de la înfiinţarea SC MYRATIS SRL, firma început să aibă propria clientelă formată din mari operatori hotelieri, mânăstiri şi pensiuni turistice, care cum bine se ştie au mari pretenţii ca să-şi pavoazeze camerele pentru oaspeţi cu covoare de mare calitate şi originalitate.

 

Faima covoarelor sale a ajuns până la Ierusalim!

Biserica Ortodoxă din Ierusalim are în sala mare şi în anexele bisericii, covoare de Tismana, executate de SC MYRATIS SRL

Doamna Mira Tantan a fost solicitată în Israel pentru a înfiinţa acolo ateliere de ţesut covoare

 

Faima covoarelor sale a ajuns până în Italia şi Grecia!

A primit de acolo multe comenzi ferme

 

A fost invitată, a participat şi participă mereu la târgurile de artizanat

 

 

Indiferent ce model primeşte prin e-mail, Mira îl execută cum numai ea ştie încântându-şi clienţii prin coloritul şi îmbinarea armonioasă a florilor covorului, ştergarului sau carpetei.

 

Fiţi siguri ca orice comandă veţi da lui Mira, ea vă va executa această comandă cu multă măiestrie, ceea ce contează enorm pentru ca un covor să atragă toate privirile!

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

********

E-mail: covoaretismana@yahoo.com

 

© MYRATIS Artizanat 2009